Na een lange reis zondag ben ik weer aangekomen in Heerenveen. Maandag nog een rustdag gehad voor herstel, wat mooi uitkwam om de berg kleding te wassen. Het trainingskamp in Bormio is erg leerzaam geweest. De nadruk mocht dan wel op het fietsen liggen, maar op de shorttrackbaan heb ik weer wat technische punten mee kunnen nemen om aan te werken. Het fietsen is me uiteindelijk goed bevallen. Ik heb vorig jaar tijdens een trainingskamp in Sankt Moritz de Berninapas beklommen, maar dat was niets vergeleken met de beklimmingen die ik afgelopen week heb gedaan. Uiteindelijk ben ik twee dagen de Stelvio (2758m) opgeweest, de Gaviapas (2621m) beklommen, een tijdrit de Bormio 2000 (1938m) op en als toppunt van het kamp een wedstrijd de Mortirolo (1852m) op gebeukt. Deze laatste pas had een gemiddeld stijgingspercentage van 10,5% en een max van 18%! Aardig zwaar dus. Het ging me redelijk af en uiteindelijk finishte ik als derde met een tijd van 61 minuten. Het is een pittig maar goed kamp geweest. Zoals je hebt kunnen zien heb ik wat beeldmateriaal van trainingen online gezet. Misschien wel leuk om te zien hoe het is vanuit de positie van een shorttrack schaatser en het beeld tijdens zo’n beklimming en afdaling. Ik heb nog meer beeldmateriaal, de bedoeling is dat hier nog een video van komt, dit zal binnenkort nog op de site verschijnen. Hou de site dus in de gaten. Maar nu eerst op naar de eerste training van de dag deze ochtend, back to business!!

Leave a Reply