Blog

Bedankt..!

By | Uncategorized | No Comments

Ik heb recent besloten te stoppen met mijn sportcarrière. Het was geen makkelijke beslissing maar ik sta er helemaal achter. Het verhaal is te lezen in een artikel op Schaatsen.nl. Bij deze wil ik mijn sponsoren nogmaals bedanken voor de steun van afgelopen seizoen. Ik heb onwijs veel geleerd door de jaren heen en het is een mooie tijd die ik nu afsluit. Tijd voor een nieuwe uitdaging!

Weer op het ijs

By | Uncategorized | No Comments

Wat duurde het lang.. Sinds de breuk elke dag bezig met stabiliteits-, voet- en kuitoefeningen, krachttraining of fietstrainingen.. om zo snel mogelijk weer het ijs op te stappen. Alleen bleek de enkel nu niet mee te werken, vocht bleef net onder de breuk in het gewricht hangen waardoor het simpelweg niet lukte om de schoen aan te trekken (shorttrackschoenen zijn op maat gemaakt en dus geen ruimte voor speling). Na heel wat weken verder was het zover, de enkel is door het trainen van de kuitspier dunner en ik kan het ijs op. Het lukt voorlopig alleen om duurrondjes mee te draaien, sprinten even een versnelling plaatsen zit er nog even niet in maar dat komt vanzelf weer als het weer wat is aangesterkt. Dit seizoen geen wedstrijden meer, de focus na de breuk was het NK begin januari maar dat was achteraf bij lange na niet haalbaar geweest met de kennis van nu dat de breuk gecompliceerder was dan ‘we’ dachten. Het doel is nu om de trainingen op het ijs langzaam uit te bouwen om voor het einde van het seizoen in ieder geval weer lekker wat ijsuren gedraaid te hebben!

www.jeroensonneveld.nl

De eerste stapjes

By | Uncategorized | No Comments

Na bijna 6 weken gips is het eindelijk tijd om te beginnen aan mijn revalidatie. De controle foto’s lieten een ‘goede’ groei zien van het bot en ook de positie was niet veranderd. Dat betekend dat ik goed mijn best heb gedaan in rust gehouden (is erg moeilijk kan ik je nu vertellen). Tijdens de gipsperiode was ik met behulp van vrienden vaak te vinden in de sportschool om verlies van spiermassa tegen te gaan en de oefeningen te blijven doen die ik nog kon met één been. Daarnaast heb ik een eiwitrijk dieet gevolgd om het verlies een beetje in te perken. Nu het gips er af is kan ik beginnen met fysiobehandelingen en voorzichtig belasten waarbij ik langzaam aan weer normaal zou moeten gaan lopen, hopelijk snel van die krukken af!

www.jeroensonneveld.nl

Blessure

By | Uncategorized | No Comments

Na een goede start op de Time Trials heb ik tijdens de eerste dag van de International Invitation Cup mijn scheenbeen gebroken. Dit gebeurde in de halve finale van de 1500 meter waardoor ik het toernooi ook niet af heb kunnen maken. De komende weken zal ik met gips andere trainingen gaan oppakken om na 6 weken weer snel en fit op de schaats te staan. Hopelijk kan ik vanaf december weer instromen en volledig meedraaien.

Fietskamp Spanje

By | Uncategorized | No Comments

Van 10 tot 19 september ben ik weg geweest voor een trainingskamp op de fiets in Spanje. Hier reden we vanaf het vliegveld van Girona in 10 dagen een groot deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, bijna 1500 kilometer. Met een route door Frankrijk met een aantal pittige beklimmingen was het een zwaar maar geslaagd kamp. Op een nieuw aangemaakte Facebook-pagina (Shorttrack Nederland) staan enkele foto’s en video’s!

Sponsoren seizoen 2014-2015!

By | Uncategorized | No Comments

Erg blij met de steun van nieuwe supporters/sponsoren voor komend seizoen!! De (materiële en financiële steun) komt dit jaar van de volgende trotse supporters: Struijk Optiek, Pannenkoekenhuis Frittella, IJssportvereniging Alblasserwaard, 3DInspire.com, boerderij SonnehoeveCombigoods, Frank & Maran Vlot, Mech. bedrijf Giessenburg, Peter & Hannelore Jägers en Joke en Willem Hoffmann. De supporters zijn nu actueel en te vinden op de ‘sponsoren‘ pagina en maken vanaf nu deel uit van mijn ‘club van 100’ supporters!