YEAH!! Ik heb me geplaatst voor World Cup 1 & 2!!! Deze World Cups zullen gereden worden in Calgary en Montreal! Op basis van de behaalde punten heb ik me afgelopen weekend tot de 6 beste Nederlandse mannen kunnen rijden en me hierdoor kunnen selecteren Erg vet dus!!!

De Invitation Cup ging goed van start met een sterke 1500 meter, waar ik in de C finale niet verder kwam dan een vierde plaats, en een vierde plaats van de Nederlanderse mannen innam. Op de 500 meter kwam ik direct in de repechage (herkansingsronde) terecht waar ik niet verder kwam dan de repechage kwartfinales. In de D-finale (speciale finale voor de Nederlanders, ook wel de ‘Dutchies’-finale) reed ik een sterke rit en pakte ik de winst. Daarmee zette ik me op de vijfde plek van deze afstand. De 1000 meter ging minder goed, met een tweede plek in de heats kon ik me niet direct plaatsen voor de kwartfinales. Ook in de herkansingsronde greep ik net naast de winst waardoor ik niet terug kon komen in het hoofdtoernooi. De punten van  de gereden Trials en de Invitation Cup waren goed genoeg voor een zesde plaats voor plaatsing voor de eerste World Cups van het seizoen. Een mooie start van het seizoen!!!!

Fotografie: Hank Prinsen

Leave a Reply